top of page
3476408917_c27885cf51_b.jpg

Vachtfuncties

De vacht heeft een aantal beschermende functies. Hij beschermt de huid tegen uv-straling, takken en andere scherpe voorwerpen, tegen kou, maar ook tegen warmte. 

Het behoud van lengte van de vacht is hierin belangrijk. Minimaal 1,5 cm vacht behouden is het gezondst voor de huid. Behalve bij vervilting, dit is te pijnlijk voor het dier en dan is de enige pijnvrije oplossing om het kort te scheren. 

Deze lengte kan worden onderhouden door zelf regelmatig te borstelen of blazen en kammen (uitzondering zijn kortharige honden!), maar bijvoorbeeld ook door de hond met regelmaat naar de trimsalon te brengen.

De frequentie van de trimbeurten hangt geheel af van hoe de vacht thuis wordt bijgehouden. Indien u er thuis geen tijd voor heeft, of het lukt gewoon niet goed, zal de hond gebaat zijn bij regelmatiger trimsalon bezoek.

De vacht van elke hond heeft een oorspronkelijke 'eindlengte', het groeit dus nooit eindeloos door. Bij een Shih-tzu bijvoorbeeld kan het haar tot aan de grond groeien. Bij een boxer blijft het haar heel kort. De frequentie van de trimbeurten kan daar dus ook afhankelijk van zijn. Met zeer regelmatig onderhoud kunt u er dus zelfs voor kiezen de vacht lang te laten groeien, let op dit vergt veel onderhoud ofwel thuis ofwel in de salon. Hierin zou ik u kunnen adviseren. Het belangrijkste is dus een balans te vinden in de financiën, frequentie van de trimbeurten, de mogelijkheden van de vacht en de wensen van de klant.

Onder het kopje trimtechnieken, vind u meer informatie over de mogelijkheden per vachttype.

Vachtfuncties: Services
bottom of page