top of page
Hond-in-bad-met-schuim.jpg

Werkwijze

Elke hond en vacht is anders, de ene vacht heeft meer onderhoud nodig dan de andere vacht. De ene hond laat het borstelen of wassen goed toe en de andere vindt het spannend.  Ik vind het heel belangrijk dat er in de eerste plaats gekeken wordt naar de hond. Ik probeer de gemoedstoestand van de hond te peilen en zorg ervoor dat ik met de hond meebeweeg.


Rustig en stressvrij werken staat bij mij hoog in het vaandel. Hierdoor hoef ik niet af te raffelen en heb ik altijd tijd om de hond te blijven peilen en hier naar te handelen, ik werk immers met levende dieren. Ik plan ruim in en bel als de hond klaar is, zodat ik niet onder tijdsdruk hoef te werken.

Tijdens de trimbeurt kan de eigenaar niet aanwezig zijn in de salon. Dit doe ik zo omdat de hond veel rustiger blijft zonder eigenaar. Hij accepteert de situatie en geeft zich daaraan over, dit geeft rust. Dit is ook zo bij honden met een bezwaard verleden.

Ik heb verstand van trimschema’s van alle rassen, deze kan ik ook toepassen. Het is belangrijk te weten dat u ook andere wensen mag hebben, het trimschema is niet altijd in alle gevallen even praktisch of wenselijk voor de gemiddelde huishond of klant. Wel komen de wensen van de klant op de tweede plaats, op de eerste plaats staat immers het dier.

Indien de hond klitvrij is, is elk model mogelijk. Bij te veel klitten of vilt is uitkammen te pijnlijk, ook duurt dat erg lang. In sommige gevallen kan er nog een wolletje behouden worden door de klitten door te knippen, maar als er te veel en te dicht op de huid zijn is kort scheren de enige optie. Ik probeer met de klant een balans te vinden in de lengte van de vacht en de frequentie van de trimbeurten, want ook de wensen van elke klant zijn weer anders.

In verband met een fysiek probleem en ik tegenwoordig in mijn eentje werk, kan ik tot mijn spijt, geen grote (zware) honden meer trimmen. Deze honden zijn fysiek te belastend in mijn eentje.  Denk aan Newfoundlanders, Bernersennenhonden, Landseer, Leonbergers etc.

Ook alle middenslag tot grote honden die geplukt worden zoals; Airdaile Terriers, Fox terriers en Bassets zijn in mijn eentje een te grote aanslag op het lichaam. U mag uiteraard altijd contact opnemen, ik kan u wel altijd voorzien in advies.

Zoals hierboven beschreven is de tijd die ik bezig ben afhankelijk van de staat van de vacht en de medewerking van de hond. Voor een indicatie van de kosten kunt u mij contacteren.

Voor een eerste trimafspraak kan het zijn dat de wachttijd lang is, soms wel 4 tot 6 weken. Als u eenmaal bent geweest is het verstandig door te plannen, zodat u altijd op tijd terecht kunt. Er kan ook een periode zijn waarin ik een (tijdelijke) nieuwe-klanten-stop moet hanteren, u kunt dan wel op een wachtlijst worden geplaatst.

Werkwijze: Services
bottom of page